72 tuntia -koulutusta on tarjolla kaikille

Kotitalouksien 72 tunnin varautumissuosituksen ympärille on rakennettu koulutusjärjestelmä. Perustiedot ovat kaikkien saatavilla osoitteessa 72tuntia.fi tai eri puolilla Suomea järjestettävissä 72 tuntia -yleisötilaisuuksissa tai webinaareissa.

Yleisötilaisuudet ja webinaarit kestävät noin 1- 2 tuntia ja niissä käsitellään kotitalouksien varautumisen perusasioita kuten, miten pitkittyneeseen sähkökatkoon tai vedenjakeluhäiriöön olisi hyvä varautua.

Yleisötilaisuuksia ja webinaareja järjestävät 72 tuntia -kouluttajat, joita löytyy kaikkialta Suomesta.

72 tuntia -kouluttajat ovat käyneet Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön 72 tuntia -varautumiskouluttajakoulutuksen. Jos haluat tilata omaan taloyhtiöösi, työpaikallesi tai vaikka harrastusporukallesi 72 tuntia -teemaisen tilaisuuden, ota yhteyttä omalla alueellasi toimivaan kouluttajaan. Yhteystietoja ei saa käyttää markkinointi- tai tutkimustarkoituksiin.

 

Kouluttajahaku

 

Osa kouluttajista järjestää 72 tuntia -yleisötilaisuuksia ilmaiseksi tai he saavat järjestää niitä työajallaan, joten tilaisuuksista ei aiheudu tilaajalle kustannuksia. Osalle tilaisuuksien järjestäminen ei ole osa heidän työtään, joten he veloittavat luennoista yleensä SPEKin suositteleman palkkion, joka on 65 euroa/tunti.

 

Oletko kiinnostunut ryhtymään 72 tuntia -kouluttajaksi?

Jos kotitalouksien varautuminen tuntuu sinun jutultasi ja kouluttaminen on sinulle mieluista, hanki ihmeessä 72 tuntia -kouluttajapätevyys!

Kouluttajaksi voi kouluttautua verkossa tai lähikoulutuksessa.

  • Voit suorittaa 72 tuntia -kouluttajakoulutuksen Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön verkkokoulutuksena.
  • Voit tarkastaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön koulutuskalenterista, koska seuraava 72 tuntia -kouluttajakoulutus järjestetään joko lähitilaisuutena tai webinaarina ja ilmoittautua mukaan.

72 tuntia -kouluttajakoulutuksen voi tietenkin suorittaa myös ihan omasta kiinnostuksesta varautumista kohtaan. Kouluttajakoulutuksen käyminen ei velvoita ketään rekisteröitymään julkiseen kouluttajarekisteriin.

 

Koulutusjärjestelmän taustalla laaja yhteistyö

Kotitalouksien varautumisen ja 72 tuntia -varautumissuosituksen taustalla on laaja verkosto viranomaisia ja järjestöjä. Teemaan liittyvän koulutusjärjestelmän ja materiaalit on luonut Huoltovarmuusorganisaatioon kuuluva Kotitalouksien omatoimisen varautumisen järjestötoimikunta, jonka työtä koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Lisäksi monet kunnat ja pelastuslaitokset ovat aktiivisesti mukana 72 tunnin varautumissuosituksen edistämisessä.

Kotitalouksien varautumisesta on suuri apu yhteiskunnalle ja ennen kaikkea ihmiselle itselleen. Siksi jokaisen kannattaa varautua häiriötilanteisiin.

Jos sinulla herää kysymyksiä aiheesta, ole ihmeessä yhteydessä! 72tuntia@spek.fi

 

Anna palautetta!

Jos olet osallistunut 72 tuntia -yleisötilaisuuteen tai 72 tuntia -kouluttajakoulutukseen, kerro meille, mitä ajatuksia koulutus herätti. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, jotta pystymme kehittämään koulutuksia entistä paremmiksi.